Luka Špehar najbrži polumaratonac MUP-a

Slika topvijesti/2017/ozujak/polu1.jpg

U nedjelju, 19.ožujka, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održan je „Zagrebački proljetni polumaraton – Vip ZAGREB21“, na kojem je u disciplinama polumaratona, utrke na 5 km i štafeta 4x5,25 km nastupilo preko 1.300 trkačica i trkača, među kojima i više od 50 sudionika iz 11 policijskih uprava i sjedišta MUP-a. Pored uobičajenih kategorija, organizator je za sudionike iz redova MUP-a osigurao zasebni poredak i nagrade za polumaratonce. 

Foto: MUP

U nedjelju, 19.ožujka, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, održan je  „Zagrebački proljetni polumaraton – Vip ZAGREB21“, na kojem je u disciplinama polumaratona, utrke na 5 km i štafeta 4x5,25 km nastupilo preko 1.300 trkačica i trkača, među kojima i više od 50 sudionika iz 11 policijskih uprava i sjedišta MUP-a. Pored uobičajenih kategorija, organizator je za sudionike iz redova MUP-a osigurao zasebni poredak i nagrade za polumaratonce.

Od 23 policajca polumaratonca koji su započeli utrku, najbrži je bio Luka Špehar iz PU krapinsko-zagorske s izvanrednim vremenom 1:19:07, koje mu je donijelo i odlično 19. mjesto u ukupnom plasmanu. S vremenom 1:24:45 drugo mjesto u MUP-ovoj kategoriji je ostvario Krešimir Šimić iz PU brodsko-posavske, dok je treći bio Hrvoje Grgić iz PU bjelovarsko-bilogorske s vremenom 1:27:20. Ove godine nije bilo ženskih sudionica u MUP-ovoj kategoriji polumaratona.

Najbrži predstavnik MUP-a u utrci na 5 km je bio Nikola Štefanić, student Visoke policijske škole, s vremenom 0:19:24, čime je zauzeo 8. mjesto u ukupnom poretku.

Za pohvaliti je i plasman štafete „PLAVI“,  koju su činili polaznici 10 odjela Policijske škole „Josip Jović“, u sastavu Josip Čerina, Marko Mirković, Kristijan Eminovski i Ante Geček. Oni su s vremenom 1:24:05 osvojili 8. mjesto od ukupno 67 štafeta koje su sudjelovale u utrci.

Vrijedi istaknuti i angažman 13 studenata Visoke policijske škole i dvojice polaznika Policijske škole „Josip Jović“, koji su volontirali na poslovima osiguranja trase utrke te usput bodrili svoje kolege.

Na kraju, još jednom čestitke svim sudionicima utrke iz redova MUP-a, uz poziv da se uključe u sljedeću „trkačku policijsku akciju“ i sudjeluju na humanitarnoj utrci „Wings for Life“, koja će se održati 7. svibnja u Zadru i na kojoj Policijska akademija sudjeluje svake godine. 



Stranica