Kreativni nagradni natječaj „Oboji svijet“

Radovi učenika 3. razreda Policijske škole „Josip Jović“ prijavljeni na nagradni natječaj „Oboji svijet“

Forum za slobodu odgoja već nekoliko godina organizira nagradni natječaj Oboji svijet!. Cilj je samog natječaja da se učenici potaknu na promišljanje o aktualnim svjetskim problemima i predlože neka svoja rješenja. Pitanja o kojima su učenici ove godine trebali razmisliti su: Što vas brine u svijetu koji vas okružuje?, Što znači imati jednaka prava? Kako vi možete pomoći da se drugi osjećaju prihvaćeno?

Učenici Policijske škole „Josip Jović“ su samom odlukom da školovanje nastave u Policijskoj školi nakon koje će raditi kao policijski službenici već dali odgovor na pitanja iz natječaja.

No, kroz natječaj su dobili i dodatnu mogućnost da iskažu svoju kreativnost i kroz likovne radove promoviraju poruke o važnosti tolerancije, međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Odlukom da se školuju za zanimanje policajac/policajka dodali su malo plave boje u svoje živote i živote svojih obitelji, te vjerujemo pokrenuli pozitivne promjene u sebi i oko sebe, a kroz ove likovne radove osvrnuli su se na trenutne probleme u svijetu i dodali malo više boja tolerancije i međusobnog prihvaćanja.

Radovi učenika 3. razreda Martina Oršuša i Anđele Kapitanović prijavljeni su na natječaj.
 

Pisane vijesti