Kobre uče kako koristiti višenamjensku policijsku palicu „Tonfu“

Slika topvijesti/ozujak/kobre_palica.jpg

Obuku je provelo Zapovjedništvo interventne policije, a kao završni dio te obuke policijski službenici polagali su ispit pred stručnom komisijom Ministarstva unutarnjih poslova na Policijskoj akademiji.

U sklopu obuke Mobilne jedinice prometne policije, popularno nazvane Kobre, a čija će temeljna zadaća biti nadzor prometa i sprečavanje kriminaliteta na autocestama i važnijim državnim prometnicama, predviđena je i obuka policijskih službenika za korištenje višenamjenske interventne policijske palice „Tonfe“.

Obuku je provelo Zapovjedništvo interventne policije, a kao završni dio te obuke policijski službenici polagali su ispit pred stručnom komisijom Ministarstva unutarnjih poslova na Policijskoj akademiji. Svi polaznici obuke, prema riječima instruktora interventne policije, Marijana Jozića, pokazali su zavidnu razinu sposobnosti i vještina. „Tonfa“ će biti dio redovite opreme koju će Mobilna jedinica koristiti na terenu.

Višenamjenska policijska palica dio je specijalističke opreme koju u svakodnevnom radu koristi interventna policija, a dio je opreme koja je standardizirana u većini europskih interventnih jedinica policije.



Stranica