Knjiga Kazneno pravo za kriminaliste nagrađena Hrvatskom velikom nagradom sigurnosti 2024.

Slika /02_vijesti/2024/10-listopad/lana/Screenshot_20241016_220718_WhatsApp.jpg

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti nagradila dr. sc. Lanu Milivojević Hrvatskom velikom nagradom sigurnosti 2024.

U Kongresnoj dvorani Hotela Ambasador, u Opatiji 16. listopada svečano je dodijeljena Hrvatska velika nagrada sigurnosti 2024.

Žiri nakon provedenog nominacijskog postupka izabrao je pobjednike Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2024. u 9  kategorija. 

U kategoriji najbolja domaća znanstvena knjiga u području sigurnosti dodijeljena je autorici dr. sc. Lani Milivojević za knjigu Kazneno pravo za kriminaliste, 3. izmijenjeno i dopunjeno izdanje nakladnika Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“, MUP RH.

Knjiga Kazneno pravo za kriminaliste izdana je u travnju ove godine u Službi za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzej policije i tiskana je u nakladi od 300 primjeraka. .

U knjizi su objašnjeni temeljni instituti kaznenog prava i kaznena djela, sastavljene su vježbe za nastavu kako bi studenti mogli što bolje usvojiti relevantne pojmove, obilježja kaznenih djela, pravnički način razmišljanja radi postavljanja ispravne pravne kvalifikacije kaznenog djela za potrebe rada u praksi i provođenja kriminalističkih istraživanja.

O autorici Lani Milivojević
Lana Milivojević dugogodišnja je djelatnica Ministarstva unutarnjih poslova, na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti predaje od listopada 2007. godine. Završila je Pravni fakultet u Zagrebu, gdje je magistrirala i doktorirala iz kaznenopravnih znanosti. Na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti nositeljica je kolegija iz Kaznenog prava i Prekršajnog prava te je profesorica u trajnom zvanju. Autorica je brojnih stručnih i znanstvenih radova te udžbenika iz kaznenog i prekršajnog prava.

Pisane vijesti