Kinesko Veposlanstvo doniralo 5 000 kuna za liječenje Ive Krole

Slika topvijesti/2014/kolovoz/Krolo1.jpg

U želji da se pomogne kolegi Ivi Kroli oboljelom od ALS-a, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković inicirao je susret s predstavnicima kineskog Veleposlanstva u Zagrebu 

U  želji da se pomogne kolegi Ivi Kroli oboljelom od ALS-a, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković inicirao je susret s predstavnicima Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Zagrebu. 

Pozivu se odazvao Chunlu Jing, vojni ataše, te mu je zamjenik Tonković pojasnio situaciju odnosno ozbiljnost zdravstvenog stanja našeg kolege Ive Krole koji boluje od ALS-a (amiotrofične lateralne skleroze).  Radi se o bolesti koja je manje poznata široj populaciji, a ovih dana smo svjedoci  senzibilizacije građana na tu bolest diljem svijeta pa tako i u Republici Hrvatskoj. Obećao je napraviti sve što je u njegovoj moći. 

Danas su u ministarstvu  Chunlu Jing i  njegov pomoćnik Weibiao Wang  prenijeli zamjeniku Tonkoviću sve informacije do kojih su došli u izravnom kontaktu s Klinikom. Donijeli su brošure o liječenju na Klinici, informacije o metodama liječenja te su obećali sasvim konkretnu pomoć našem kolegi Ivi kada dođe na liječenje (logistička pomoć oko dočeka u Kini, smještaja i svega što je potrebno kada se u teškoj situaciji nađete u dalekoj zemlji). Uručili su i donaciju od 5 000 kuna koju su u međuvremenu samoinicijativno prikupili. 

Zamjenik Tonković bio je ganut angažmanom i ovom humanom gestom te se obvezao novac isporučiti na pravu adresu. 

Podsjetimo, Ivo Krolo iz Zagreba samohrani je otac troje djece koji je obolio od smrtonosnog ALS-a. Njegova jedina šansa za novi život je terapija u spomenutom Relife International Medical Centru u Pekingu, koja zajedno s troškovima puta košta oko 250 000 kuna.  Za njegovo liječenje skuplja se novac a na put u Kinu trebao bi što prije jer, kako su liječnici rekli, svaki dan mu je bitan. 

Inače Ivo Krolo je hrvatski branitelj, policijski službenik MUP-a RH, Policijske akademije.



Stranica