Jutrom poezije završena Noć knjige na Policijskoj akademiji

Ovogodišnja tema Noći knjige je bila "Prva iskustva čitanja - povratak u djetinjstvo"

U sklopu manifestacije Noći knjige na Policijskoj akademiji 2019., u Knjižnici Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost jutros je održano Jutro poezije.

Ovogodišnja tema je bila "Prva iskustva čitanja - povratak u djetinjstvo", koja je određena u skladu s Nacionalnom strategijom poticanja čitanja te ovogodišnjom predloženom temom "Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa".

Interpretiranje vlastite, kao i poezije poznatih klasika hrvatske i svjetske književnosti, izveo je načelnik Policijske postaje Okučani i književnik Zrinko Kapetanić, koji je nedavno objavio svoju drugu knjigu poezije u izdanju Matice hrvatske. Prikladnom autorskom pjesmom Dijete u meni otvorio je Jutro poezije te sve podsjetio na ljepotu govorene riječi, kao i već pomalo zaboravljene kutke sjećanja naših vlastitih odrastanja.

I djelatnica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Slava Rosandić je također interpretirala svoju poeziju, a ona piše od djetinjstva te je dobila i brojna priznanja za svoj lirski izričaj. Najupečatljivije je priznanje iz 2004. godine, kada je jedna njezina refleksivna pjesma ušla u kategoriju tisuću najljepših pjesama svijeta!

Na Jutro poezije se predstavila i polaznica Programa srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka Andrea Knežević koja je već s 14 godina objavila svoju prvu zbirku poezije „Pričao nam dida“.

Cijeli program bio je popraćen glazbenom pratnjom mladog glazbenika Tomislava Užarevića na gitari

Sljedeći ideju djetinjstva, svi prisutno su se prisjetiti prvih iskustava čitanja kroz priče, bajke, likove s kojima su odrastali, koji su ih inspirirali i nadahnjivali. Posjetom Knjižnice u danima manifestacije, posjetitelji su mogli osjetiti dašak nostalgije kada je taj prostor postao mjesto susreta umjetnika, poezije i knjige.

Noć knjige na Policijskoj akademiji započela je u utorak, 23. travnja, postavljanjem izložbe vrijedne kolekcije dječje književnosti i slikovnica ilustratora Vladimira Kirina.

Stranica