Jedanaest elemenata za spretnost

Slika topvijesti/2012/rujan/F2209.jpg

Na Policijskoj je akademiji danas treće natjecanje u vožnji i spretnosti policijskih službenika – motociklista.

Na Policijskoj je akademiji danas treće natjecanje u vožnji i spretnosti policijskih službenika – motociklista. Od deset sati njih četrdeset i četvero (po dvojica iz svake Uprave, dvojica iz Uprave za posebne poslove sigurnosti i dvojica iz Mobilne jedinice prometne policije) prolazilo je poligon na platou ispred Visoke policijske škole, a parametri za bodovanje bili su: start, oštar zavoj, prijelaz preko grede, prolaz u niskom stavu, manevar osmice, prijenos čunja, podizanje karike, izbijanje loptice, prijelaz preko klackalice te cilj. Svaki od natjecatelja poligon je prelazio na modelima BMW R1200RT ili BMW 900RT u dvije vožnje, a za poredak uzimalo se bolje prolazno vrijeme u samostalnoj kategoriji dok se u ekipnoj uzimalo bolje vrijeme od svakog člana tima.
Natjecanje, čiji je cilj bolja, kvalitetnija, spretnija i sigurnija vožnja; otvorio je Dražen Vitez, zamjenik ravnatelja policije za opću sigurnost i poručio kandidatima želju da u idućim godinama na ovom poligonu budu i policajci iz Europske unije i susjednih država kako bi zajedno promovirali sigurnost u prometu i kulturu vožnje na dva i četiri kotača.
Na dva i na četiri te ponekad na samo jednom kotaču u prijelazu dva kruga natjecanja nastupili su i freestyle stunt vozač Dejan Špoljar iz Jablanovca te kolegica Matea.

Prvo mjesto u samostalnoj konkurenciji osvojio je Šime Buzov iz Policijske uprave splitsko – dalmatinske, a ekipno prvi su Željko Grginčić i Robert Hrebac iz Policijske uprave karlovačke.



Stranica