Izložba "Moja domovina" otvorena u Policijskoj školi

Slika topvijesti/2015/travanj/MojaDomovina/naslovna.jpg

U predvorju Policijske škole "Josip Jović" na Policijskoj akademiji danas je svečano otvorena izložba učeničkih fotografija "Moja domovina" pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova.

Foto: MUP
 
U predvorju Policijske škole "Josip Jović" na Policijskoj akademiji danas je svečano otvorena izložba učeničkih fotografija "Moja domovina" pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Izložbu je otvorio načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović i naglasio važnost poznavanja vlastite povijesti i tradicije, ali i razvijanja domoljublja na način prihvatljiv svima u Hrvatskoj.
 
Udruga Ponos domovine u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova jednom godišnje organizira izložbu kojima promiče talent mladih ljudi. Učenici srednjih škola imaju priliku zabilježiti znamenitosti i ljepote naše domovine, te fotografijama prikazati Hrvatsku svojim očima.
 
"Ponos domovine su svi oni koji su doprinijeli tome da budemo ponosni što živimo u Hrvatskoj, a posebni ponos su naši mladi, koji nas svojim znanjem, vještinama, talentom i predanošću zaista čine ponosnima", naglasio je načelnik Želimir Radmilović, te dodao: "Ova izložba jedan je od dokaza ljubavi prema domovini, fascinacije njenim ljepotama i znamenitostima, te izraz izuzetne nadarenosti naših mladih ljudi, mladih fotografa".
 
Autor izložbe Damir Hoyka istaknuo je svoje zadovoljstvo velikim interesom za fotografiju u Hrvatskoj te posebno pohvalio radove talentiranih mladih ljudi.
 
"Kad gledam te radove i ne gledam tko ih je radio, ponekad se iznenadim da je to rad nekoga iz osnovne škole. Dakle, imamo talente već u najmanjoj dobi, tako da ih je dobro na neki način istaknuti", kazao je Damir Hoyka.
 
Damir Hoyka uručio je prigodne nagrade učenicima triju najboljih fotografija. Najboljom fotografijom proglašen je rad Dragane Raić iz Bjelovara, dok je drugo mjesto pripalo Krešimiru Furjanu iz Slavonskog Broda i treće mjesto Kenanu Bećiriju iz Rijeke, učeniku graditeljske škole.
 
Za glazbeni dio svečanosti otvorenja izložbe pobrinuli su se Tamburaški sastav djelatnika MUP-a i Pjevački zbor MUP-a.
 
Otvaranjem ove izložbe započelo je završno natjecanje Ponos domovine koje se na Policijskoj akademiji održava od 2. svibnja pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


Stranica