Izaslanstvo Saveznog ministarstva unutarnjih poslova SR Njemačke na Policijskoj akademiji

Slika /02_vijesti/2019/06/IMG_1273.jpg

Na radnom sastanku predstavljen ustroj i način rada Akademije

U sklopu radnog posjeta Ravnateljstvu policije, izaslanstvo Saveznog ministarstva unutarnjih poslova SR Njemačke koje čine Christiana Berg, predsjednica centralne policijske službe Savezne pokrajine Niedersachen, Jorg-Henning Pasiak i Stephan Meier posjetilo je danas 17. lipnja Policijsku akademiju.

Dio tog posjeta bio je radni sastanak na kojem su u pratnji kolegama iz njemačke policije bili Damir Barić, v.d. zapovjednika interventne policije, Luca Bole i prevoditelj Darko Mutak, a ispred Policijske akademije sudjelovali su načelnik Dubravko Novak te pomoćnica načelnika za obrazovanje i standard dr. sc. Davorka Martinjak.

Načelnik Novak  je izaslanstvu predstavio ustroj i način rada Policijske akademije te ih je upoznao s rezultatima i načinom školovanja u Policijskoj školi „Josip Jović“ i studiranja na Visokoj policijskoj školi. Na kraju se posebno osvrnuo na odličnu suradnju hrvatske i njemačke policije.

Christiana Berg, koja surađuje s interventnom policijom Ministarstva unutarnjih poslova RH od njezina osnivanja, zahvalila je na prijemu i dodala da će se sa zadovoljstvom odazvati i budućim pozivima.


Stranica