Izaslanstvo Republike Koreje posjetilo Policijsku akademiju „ Prvi hrvatski redarstvenik“

Tema posjeta izaslanstva je suradnja Republike Koreje i Republike Hrvatske na razini Ministarstva unutarnjih poslova te promicanje taekwondoa

U srijedu, 10. svibnja, Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ posjetila je Park Junghyun, vicekonzulica Republike Koreje u Hrvatskoj sa suradnicima.
 
U izaslanstvu koje je predvodila bili su još i Lee Sungbong, glavni pomoćnik u veleposlanstvu Republike Koreje, te Jelena Marot iz Hrvatskog taekwondo saveza.
 
Goste su dočekali načelnik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Josip Ćelić, zamjenica načelnika Mirjana Abramović, Lidija Pentavec, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju, te Mario Culej, voditelj Službe za policijski trening.
 
U uvodnom dijelu načelnik Ćelić pozdravio je goste te naglasio i podržao suradnju dviju država na sportskom planu.
 
Naime, tema posjeta izaslanstva je suradnja Republike Koreje i Republike Hrvatske na razini Ministarstva unutarnjih poslova te promicanje taekwondoa, što je započelo još prije pet godina.
 
Republika Koreja vidi Policijsku akademiju „ Prvi hrvatski redarstvenik“ kao partnera i u suradnji s Hrvatskim taekwondo savezom želi približiti tu vještinu učenicima i polaznicima Policijske škole „Josip Jović“ koji bi počeli to trenirati sljedeće školske godine, naglasila je Park Junghyun.
 
Načelnik Josip Ćelić izaslanstvo je upoznao s važnošću bavljenja tjelesnom aktivnošću, a posebno naprednim segmentom obuke budućih policijskih službenika te im ukratko predstavio načine školovanja budućih policijskih službenika.

Pisane vijesti