Izaslanstvo Palestinske civilne policije u radnom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova

Slika topvijesti/2016/rujan/Prezentacija_mala.JPG

Ministarstvo unutarnjih poslova u radni posjet primilo je danas, 26. rujna, izaslanstvo Palestinske civilne policije koja djeluje na palestinskim teritorijima.

Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova u radni posjet primilo je danas, 26. rujna, izaslanstvo Palestinske civilne policije koja djeluje na palestinskim teritorijima. U sklopu posjeta koji traje do 30. rujna 2016. godine izaslanstvo će obići Ravnateljstvo policije, Policijsku akademiju i Policijsku upravu istarsku. U pratnji izaslanstva uz Josipa Krakića, hrvatskog predstavnika u savjetničkoj sekciji misije, voditelja tima za pitanja discipline i nadzora, nalazi se i predstavnik UNDP-a te članovi misije EUPOL COPPS.

Ispred Ministarstva unutarnjih poslova današnji domaćin, voditelj Službe za unutarnju kontrolu Damir Juras sa svojim suradnicima u sjedištu MUP-a održao je gostima jednu, u nizu, prezentacija o ustroju Ministarstva i načina rada Službe za unutarnju kontrolu, te se na posljetku dotaknuo i teme oko predstojeće teritorijalne i unutarnje reorganizacije MUP-a RH.

Cilj ovog posjeta temelji se na prezentaciji hrvatskog disciplinskog sustava sa razine Ministarstva unutarnjih poslova i policijske uprave, sustava školovanja i specijalizacije na Policijskoj akademiji te etičkog kodeksa hrvatske policije.

Tijekom petodnevnog radnog posjeta hrvatski policijski službenici prenijeti će časnicima palestinske civilne policije najbolja iskustva zemlje članice Europske unije s područja disciplinskog sustava, unutarnje kontrole, disciplinskog sudovanja, sustava podnošenja, zaprimanja i postupanja po predstavkama građana, interne revizije te nadzora u sustavu MUP-a i policije.

Posjet se održava na zamolbu i uz financiranje programa Ujedinjenih naroda za razvoj UNDP-a te uz organizaciju misije Europske unije na palestinskim teritorijima EUPOL COPPS.



Stranica