Izaslanstvo MUP-a Republike Srbije u posjetu hrvatskom MUP-u

Slika topvijesti/2013/listopad/mup rs/mup_rs_mala.jpg

Izaslanstvo MUP-a Republike Srbije na čelu s pomoćnikom ministra Slobodanom Nedeljkovićem boravi u trodnevnom službenom posjetu Ministarstvu

Foto: MUP

Izaslanstvo MUP-a Republike Srbije na čelu s pomoćnikom ministra i načelnikom Sektora za analitiku, telekomunikacije  i informacijske tehnologije Slobodanom Nedeljkovićem, sastalo se u srijedu, 9. listopada, s predstavnicima Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale MUP-a Republike Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o reformi upravljanja ljudskim resursima u kontekstu pridruživanja Europskoj uniji i iskustvima iz Twinning projekta u izradi i provedbi Strategije reforme sustava upravljanja ljudskim potencijalima, uključujući reforme pravnog okvira i reorganizaciju sustava.

Radni sastanak predvodila je pomoćnica ministra za pravne poslove i ljudske potencijale Sanja Čanković, a nazočili su mu, u ime MUP-a Republike Hrvatske i Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije, Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, Ines Grković, načelnica Sektora za pravne poslove te Sandro Bošnjak, voditelj projekata.

Uz pomoćnika ministra Slobodana Nedeljkovića i njegove suradnike, rukovoditelje srbijanskog MUP-a, sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora DCAF-a  (Centre for the Democratic Control of Armed Forces - Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga) Darko Stančić i savjetnik na projektu Amadeo Watkins.

Pozdravivši sve nazočne u ime potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i poželjevši srbijanskim kolegama ugodan boravak u MUP-ui Republici Hrvatskoj, pomoćnica Čanković početak sastanka iskoristila je kako bi zahvalila DCAF-ušto je upravo hrvatski MUP izabran kao ogledni primjer uspješno provedene reforme i Strategije reforme sustava upravljanja ljudskim potencijalima.

Istaknula je kako MUP Republike Hrvatske upravo zbog svježih iskustava razumije potrebe i nedoumice srbijanskih kolega te naglasila kako je ovo Ministarstvo otvoreno za suradnju i svesrdnu pomoć kako bi olakšalo proces reorganizacije kolegama iz drugih zemalja.

Pomoćnik srbijanskog ministra unutarnjih poslova Slobodan Nedeljković pojasnio je kako njihovo Ministarstvo želi provesti novine za unaprjeđenje vođenja i obuke ljudskih potencijala naglasivši kako u tom nastojanju smatraju najvažnijim pratiti policije s najboljom praksom. Izrazio je zadovoljstvo dobivenim savjetima, informacijama i smjernicama s hrvatske strane koje će im, u nužnoj reformi, biti od velike koristi te im značajno olakšati predstojeće faze reorganizacije.

Tijekom trodnevnog službenog posjeta izaslanstva MUP-a Republike Srbije MUP-u Republike Hrvatske bit će održani radni sastanci s predstavnicima Policijske akademije i predstavnicima Uprave policije.



Stranica