Izaslanstvo Akademije za sigurnost posjetilo Policijsku akademiju

Dosadašnja suradnja dviju obrazovnih institucija može se ocijeniti kao uspješna i ogledala se kroz organizaciju niza hospitacija i studijskih posjeta za studente, nastavnike i profesore

Danas, 8. ožujka, završio je dvodnevni posjet Policijskoj akademiji izaslanstva Akademije za sigurnost Republike Austrije predvođeno dr. Norbertom Leitnerom, načelnikom Akademije za sigurnost.

Dosadašnja suradnja dviju obrazovnih institucija može se ocijeniti kao uspješna i ogledala se kroz organizaciju niza hospitacija i studijskih posjeta za studente, nastavnike i profesore, organizaciju zajedničkih obuka, te sudjelovanje stručnjaka na znanstvenim konferencijama i okruglim stolovima.

Akademija za sigurnost Republike Austrije prepoznata je kao poželjan međunarodni partner za jačanje odnosa i suradnje kako zbog prethodnog iskustva tako i zbog niza kompetencija te slične organizacijske strukture i sličnih interesa. I upravo s tim ciljem upućen je poziv te organiziran ovaj bilateralni posjet.

Naglasak dvodnevnog posjeta bio je na suradnji u području temeljnog i visokoškolskog obrazovanja te buduće razmjene profesora, nastavnika i studenata. Također se raspravljalo o zajedničkom prijavljivanju međunarodnih i europskih poslova, zajedničkih obuka i novih metoda provođenja obuka, posebice putem e-učenja. Uz to, govorilo se o zajedničkim znanstveno-istraživačkim projektima i jačanju suradnje Centra za policijska istraživanja, Visoke policijske škole i Instituta za znanost i istraživanja Akademije za sigurnost. Zaključeno je kako će se spomenuta područja suradnje formalno osnažiti kroz namjeru sklapanje Memoranduma o razumijevanju.

Tijekom boravka na Policijskoj akademiji austrijsko izaslanstvo imalo je priliku detaljnije se upoznati s radom Centra za policijska istraživanja, Policijske škole ''Josip Jović'', Centara za obuku vodiča i dresuru službenih pasa te Muzeja policije.

Naposljetku, izaslanstvo Akademije za sigurnost uputilo je poziv za uzvratni posjet Policijskoj akademiji u drugoj polovici ove godine.

Stranica