Isporučeno 10 vozila za prijevoz vodiča i službenih pasa

Slika topvijesti/2014/srpanj/vozila psi/vozilo13.jpg

Foto: MUP

Od danas desetorica policijskih službenika svoje će partnere - službene pse voziti u novim vozilima Volkswagen Caddy Furgon koja će se koristiti u policijskim upravama na vanjskoj granici Europske unije.

Ključeve vozila vodičima službenih pasa predao je na Policijskoj akademiji voditelj Jedinice za provedbu projekata Željko Sič.

Vozila će značajno pridonijeti učinkovitijem obavljanju poslova nadzora državne granice u Policijskoj upravi zagrebačkoj, osječko-baranjskoj, vukovarsko-srijemskoj, brodsko-posavskoj, splitsko-dalmatinskoj i Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. 

Službeni psi za zaštitno-tragačku namjenu koji su dresirani za praćenje traga i sprećavanje nezakonitih prelazaka državne granice, odnosno prekograničnog kriminala nalaze se u devet policijskih postaja na vanjskoj granici Europske unije, dok su u Postaji aerodromske  policije Pleso psi dresirani za pronalazak droge i eksploziva. 

Isporukom ovih Caddya završena je nabava 115 vozila u u sklopu IPA 2010 projekta ¨Nabava opreme za integrirano upravljanje granicom¨ kroz Lot 5 ¨Tehnička oprema za bolju mobilnost¨.

Prva ophodna vozila, 80 Seata Altea, isporučena su u travnju, a 25 kombi vozila Volkswagen Transporter od početka ovog mjeseca na korištenju su u policijskim upravama na vanjskoj granici. 

Ukupna vrijednost nabavljenih vozila kroz Lot 5 je 2.841.325,00 eura. 



Stranica