Iračko izaslanstvo u posjetu Ministarstvu i Ravnateljstvu policije

Slika topvijesti/2012/prosinac/DSC_8260_000.jpg

Danas je u devet sati u Velikom salonu ministar Ostojić primio četveročlano izaslanstvo Republike Irak. Na čelu mu je ravnatelj Vijeća revizora i glavni revizor MUP-a Republike Irak g. Akeel Omran Moramad Saeed Al-Toreihi. U pratnji izaslanstva bio je i Nj.E. mr.sc. Jerko Vukas, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Irak. S hrvatske strane tu su bili glavni ravnatelj policije Dominić i načelnik Odjela za međunarodne odnose, Berislav Mance.

Ministar Ostojić primio je danas izaslanstvo Republike Irak koje je predvodio ravnatelj Vijeća revizora i glavni revizor MUP-a Republike Irak Akeel Omran Moramad Saeed Al-Toreihi. U pratnji izaslanstva bio je i  Jerko Vukas, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Irak. Sastanku je prisustvovao i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Dan ranije iračko je veleposlanstvo posjetilo Ravnateljstvo policije gdje se, također, razgovaralo o mogućnosti suradnje Policijskih akademija obaju zemalja te je podržana ideja o mogućnosti upućivanja  iračkih studentica i studenata na specijalistički stručni studij kriminalistike. Od posebnog interesa, za iračko izaslanstvo, bila su naša iskustva u borbi protiv korupcije, operativna iskustva te mogućnost pomoći u obnovi i izgradnji policijskih kapaciteta Republike Irak.



Stranica