Interaktivne metode poučavanja u obrazovanju odraslih

U suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održana je radionica za nastavnike Policijske škole „Josip Jović“ i Službe za policijski trening te predavače na tečajevima za kriminalističke tehničare

U petak, 10. veljače 2023. na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ održana je jednodnevna andragoška radionica s temom „Interaktivne metode poučavanja u obrazovanju odraslih“.

Radionica je organizirana u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u sklopu ESF projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II kojem je cilj jačanje kompetencija obrazovnog osoblja u ustanovama za obrazovanje odraslih.
Riječ je o konceptu novog modela stručnog usavršavanja, koji je izrađen u skladu s europskim programom Curriculum globALE, a održana radionica dio je diseminacije i korištenja rezultata projekta.

Polaznici radionice bili nastavnici Policijske škole „Josip Jović“ i Službe za policijski trening, te predavači na tečajevima za kriminalističke tehničare, a kroz radionicu su ih vodili Zrinka Blažević Bognar s Veleučilišta u Virovitici, Igor Čizmadija iz Prve ekonomske škole u Zagrebu i Ksenija Vujčić s Policijske akademije.

Cilj je radionice bio naglasiti važnost aktivnog uključivanja polaznika u nastavni proces te prezentirati mogućnosti i prednosti interaktivnih metoda u poučavanju odraslih.
Polaznici su kroz praktične vježbe na radionici jačali svoje kompetencije vezane za planiranje nastave uz upotrebu interaktivnih metoda učenja – onda kad je to opravdano i preporučeno s obzirom na predviđene ishode učenja i specifičnost sadržaja.

Pisane vijesti