Instrukori policijske vožnje u motociklističkoj koloni sjećanja na žrtve Vukovara

Slika topvijesti/2015/studeni/pa_vukovar.jpg

Povodom obilježavanja 24. godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara, u karavani koju organizira Moto klub Korčula i Udruge iz Domovinskog rata „Zajedno u ratu – zajedno u miru“, vožnjom od Prevlake do Vukovara sudjeluju i djelatnici Policijske akademije Frano Čović, voditelj Policijske vožnje i instruktori policijske vožnje Josip Šoštarić, Mirko Capan i Frano Burić.

Foto: MUP

Povodom obilježavanja 24. godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara, u karavani koju organizira Moto klub Korčula i Udruge iz Domovinskog rata „Zajedno u ratu – zajedno u miru“, vožnjom od Prevlake do Vukovara sudjeluju i djelatnici Policijske akademije Frano Čović, voditelj Policijske vožnje i instruktori policijske vožnje Josip Šoštarić, Mirko Capan i Alen Burić.

S tri motora i pratećim vozilom krenuli su u petak, 13. studenoga, sa Policijske akademije, a karavana je krenula u subotu, 14. studenoga, s krajnjeg juga Hrvatske, iz Dubrovnika, i prvi dan vožnje završila u Kninu. U nedjelju se na put dug 440 kilometara krenulo iz Knina, a na Plitvičkim jezerima sudionici karavane zapalili su svijeće ispred obiježja Josipu Joviću, prvom poginulom hrvatskom redarstveniku te je drugi dan karavane završen dolaskom u Petrinju u 19.30 sati.

Jutros karavana kreće iz Petrinje, a cilj je u Požegi. Dolazak karavane bikera na start u Vukovar predviđen je za 18. studenoga, na Dan sjećanja za žrtve Vukovara 1991. godine.

Policijski službenici Policijske akademije u ovoj manifestaciji sudjeluju četvrti puta. Njihova je prisutnost korisna prvenstveno u smislu sigurnosti svih sudionika u prometu i nesmetanu protočnost kolone, ostvarenu putem komunikacije u operativnim dežurstvima policijskih uprava na trasi kojom prolazi karavana, a svojim sudjelovanjem daju doprinos i obilježavanju sjećanja na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, žrtve Škabrnje i Vukovara.



Stranica