I u Zadru održan Dan otvorenih vrata

U provjeri motoričkih sposobnosti za zanimanje policajac/policajka okušali su se i hrabri mladići iz publike

Nakon Dana otvorenih vrata u Splitu, i Zadar je jučer, 20. ožujka, ugostio Policijsku akademiju i Policijsku školu Josipa Jovića. Cilj promotivnih aktivnosti za građane je poticanje mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2019./2020. godinu.

Tako su u Sportskom centru Višnjik Zadrani mogli dobiti sve informacije kako postati policajac/policajka na info pultovima na kojima je, osim informativnih materijala, bila izložena oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom radu, te su se mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija).

Na konferenciji za novinare načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, voditeljica Policijske škole Josipa Jovića Renata Odeljan i voditeljica OKC PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić pozvali su zainteresirane kandidate da se prijave te ih upoznali s uvjetima.

Policija je izvale vježbe policijskog postupanja interventne i temeljne policije, policijskih službenika protueksplozijske zaštite kao i izložba naoružanja, opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže. Zanimljiv je bio i dio postava Muzeja policije.

Cilj svih ovih aktivnosti je poticanje mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja, odnosno pristupanja u redove policije, ali i upoznavanje javnosti s radom policije, a kroz to i povećavanje ugleda i povjerenje u policiju i stvaranje osjećaja sigurnosti kod građana.

Mladima je prikazan i dio provjere motoričkih sposobnosti, u čemu se okušali i hrabri mladići iz publike i isprve položili tražene norme te su za to dobili poklone i pljesak publike.
 

Stranica