Hrvatski stručnjaci dobili priznanje Frontexa

Doprinos hrvatskog tima prepoznat je kao poželjan smjer u obukama Frontexovih stalnih snaga

Zamjenica načelnika Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Mirjana Abramović te policijski službenici Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Krešimir Kaniža, Martina Grdinić i Aleksandar Čubrilo dobili su službenu zahvalu Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) za svoj doprinos reviziji programa za obuku Frontexovih stalnih snaga kategorije 1.

Hrvatski stručnjaci od početka sudjeluju u razvoju i provedbi obuke stalnih snaga.

Njihov značajan doprinos prilikom izrade plana i programa obuke nadograđen je provedbom praktičnog dijela obuke u Modulu 5 – zaštita granice, a za svoj stručni i profesionalni pristup uvijek dobivaju pozitivne komentare.

„Elementi praktičnih vježbi koje prate teorijska predavanja dodana su vrijednost obuke. Sada već prepoznati hrvatski tim trenera s timom za potporu polaznike obuke stavlja u simulaciju stvarnih događaja, i to je put kojim će krenuti i ostali moduli“, izjavila je Iwona Frankovska, voditeljica Frontexove Službe za jačanje kapaciteta.

Ova službena zahvala priznanje je za doprinos nadogradnji programa Modula 5 i ujedno priprema za predstojeću 2024. godinu, kada je planirana obuka oko 500 novih pripadnika Frontexovih stalnih snaga kategorije 1.

Pisane vijesti