Hrvatski policijski službenik među 28 diplomanata CEPOL-a

Hrvatski predstavnik bio je Dario Ljubić, samostalni policijski inspektor i pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu PGP Beli Manastir

U sjedištu Agencije EU za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva (CEPOL) u Budimpešti, 11. listopada održana je svečana promocija završetka European Joint Master Programme 2017 – 2019, na kojoj je 28 diplomanata iz 20 država članica primilo svoje zaslužene diplome.

Hrvatski predstavnik bio je Dario Ljubić, samostalni policijski inspektor i pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu Postaje granične policije Beli Manastir.

Ovo je do sada drugi Europski Zajednički program diplomskog studija koji je namijenjen višim policijskim službenicima koji žele unaprijediti svoje kompetencije na području međunarodne i europske policijske suradnje i menadžmenta.

Dvogodišnji zahtjevni akademski program proveden je od strane Konzorcija kojeg čini 21 partnerska institucija na čelu s portugalskim Instituto Superior de Ciencias Policiais e Seguranca Interna.

Program je podijeljen u sedam modula održanih u sedam europskih država i u potpunosti je usklađen s Bolonjskom deklaracijom i Dablinskim deskriptorima, te priznat od strane svih sveučilišta u Europi.

Na svečanoj ceremoniji, diplomantima su se obratili Dimitris Avramopoulos, europski povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo, Detlef Schröder, izvršni direktor CEPOL-a, Karoly Pap, direktor za javnu sigurnost mađarskog Ministarstva unutarnjih poslova, D. Ricardo Mairal Usón, rektor španjolskog Nacionalnog Sveučilišta za učenje na daljinu, Danijela Petković, zamjenica predsjednika Upravnog odbora CEPOL-a, Sergio Felgueras, predstavnik Konzorcija i direktor Višeg instituta za policijske znanosti i unutarnju sigurnost iz Portugala.

U ime svih diplomanata riječ je uzeo Hugo Cruz istaknuvši da je njihov zajednički cilj da stečeno znanje iskoriste u svrhu unaprjeđenja učinkovite međunarodne policijske suradnje i doprinosa u izgradnji sigurne Europe.
 

Stranica