Hrvatski izlagači na Istraživačko-znanstvenoj konferenciji CEPOL-a

Slika topvijesti/2017/studeni/IMG-78e580a3c722b373732c7a797539abde-V.jpg

U organizaciji Europske agencije za izobrazbu službenika na izvršavanju zakonodavstva (CEPOL-a) i uz partnerstvo mađarskog Nacionalnog sveučilišta za javnu službu, u vremenu od 28. do 30. studenog, u Budimpešti je održana istraživačko-znanstvena konferencija na temu “Inovacije – implikacije za praksu, obrazovanje i civilno društvo”. Svoj stručni rad na temu “Hrvatski model upravljanja zahtjevima za provjeru uspostave elektroničke komunikacije” u sklopu tematskog izlaganja, predstavili su policijski službenici Damir Osterman iz PNUSKOK-a i Damir Maračić, predavač Visoke policijske škole, Policijske akademije, trenutno sekundirani nacionalni ekspert u sjedištu CEPOL

FOTO: MUP

U organizaciji Europske agencije za izobrazbu službenika na izvršavanju zakonodavstva (CEPOL-a) i uz partnerstvo mađarskog Nacionalnog sveučilišta za javnu službu, u vremenu od 28. do 30. studenog, u Budimpešti je održana istraživačko-znanstvena konferencija na temu “Inovacije – implikacije za praksu, obrazovanje i civilno društvo”.

Svoj stručni rad na temu “Hrvatski model upravljanja zahtjevima za provjeru uspostave elektroničke komunikacije” u sklopu tematskog izlaganja, predstavili su policijski službenici Damir Osterman iz PNUSKOK-a i Damir Maračić, predavač Visoke policijske škole, Policijske akademije, trenutno sekundirani nacionalni ekspert u sjedištu CEPOL-a.

Hrvatski doprinos konferenciji očitovao se i kroz predstavljanje radova u vidu poster prezentacije, u sklopu kojih je Ksenija Butorac, profesorica Visoke policijske škole Policijske akademije  predstavila rad u koautorstvu s kolegama s Hrvatskih studija Sveučilista u Zagrebu, naslova “Evaluacija policije u zajednici u urbanim i ruralnim sredinama Hrvatske”, dok je mag. psych. Jurica Pačelat, stručni suradnik specijalizant na Visokoj policijskoj školi Policijske akademije predstavio rad u koautorstvu s kolegama profesorima Visoke policijske škole  Policijske akademije, Ivanom Glavina Jelaš, Ružom Karlović i Željkom Karasom, naslova “Mjerenje percepcije i zadovoljstva građana radom policije”.

Svoje radove izložilo je gotovo 100 sudionika, uglavnom službenika na izvršavanju zakonodavstva, koji se ujedno bave istraživačko-znanstvenim istraživanjima i stručnim inovacijama s ciljem unaprijeđenja sustava, pred više od 200 sudionika konferencije.

Konferencija je zaključena plenarnim izlaganjem i završnim obraćanjem prorektora mađarskog Nacionalnog sveučilista za javnu službu g. Gabora Kovacsa i v.d. izvršnog direktora CEPOL-a g. Detlefa Schroedera.



Stranica