Hrvatska reprezentativka u alpskom skijanju posjetila Policijsku školu „Josip Jović“

Zrinka Ljutić družila se s učenicima 3. i 4. razreda Policijske škole "Josip Jović" te podijelila svoja sportska iskustva

U organizaciji Službe za policijski trening, najbolja hrvatska, alpska skijašica, Zrinka Ljutić, jučer, 10. listopada posjetila je Policijsku školu „Josip Jović“ te u vrlo opuštenoj i ugodnoj atmosferi s učenicima 3. i 4. razreda srednje škole podijelila svoja sportska iskustva, način života vrhunske skijašice te niz drugih stvari s kojima se njezina generacija suočava.

U ime Službe za policijski trening, druženju su prisustvovali Mario Culej, voditelj Službe za policijski trening, dr.sc. Ivica Biletić i sam vhunski skijaš te ujedno i demonstrator Hrvatskog zbora učitelja skijanja te Lucia Radošević, policijska službenica za primjenu policijskih vještina, inače i kondicijska trenerica mlade U-16 ženske košarkaške reprezentacije.

Zrinka Ljutić je lanjskim pobjedničkim postoljem u češkom Špindlerovom Mlinu, postala najmlađa skijašica koja se uspela na pobjedničko postolje. Uz nebrojene trofeje, važno je i napomenuti uspjeh kada je sa 17 godina osvojila Europski kup u austrijskom Zell am Seeu.

Za obitelj Ljutić može se reći da je prava sportska obitelj. Najveću zaslugu tome, zasigurno imaju roditelji, otac Amir koji je ujedno i Zrinkin trener te mama Martina koja je djelatnica Policijske akademije“ Prvi hrvatski redarstvenik“. Zrnika ima još dva brata i sestru koji su vrhunski skijaši.

U razgovoru s učenicima Zrinka je podijelila svoje sportske uspjehe i izazove školovanja uz naporne treninge. Naglasila je važnost zdravog načina života i promicanja tjelesne aktivnosti, te zaključila da uspjeh u sportu zahtjeva naporan rad, trud i odricanje. 

Svi prisutni Zrinki su zaželjeli još puno uspjeha u sportskoj karijeri i mnogo osvojenih postolja.  



 

Pisane vijesti