Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar i Osijek

Slika topvijesti/2016/studeni/pa hodocasce vukovar/nasl.jpg

Potaknuti osjećajima zahvalnosti i poštovanja prema gradu posebnog pijeteta - Vukovaru, obišli su mjesta obilježena tom žrtvom.

Foto: MUP

Djelatnici i polaznici  Policijske akademije, predvođeni policijskim kapelanom fra Franom Musićem,  krenuli su ranim jutrom 12. studenog 2016. prema gradu heroja – Vukovaru. Ovim hodočašćem uključili su se u inicijativu "Vukovar mjesto posebnog pijeteta ".

Potaknuti osjećajima zahvalnosti i poštovanja prema gradu posebnog pijeteta - Vukovaru, obišli su mjesta obilježena tom žrtvom: Franjevački samostan i Crkvu sv. Filipa i Jakova, gdje su slavili svetu misu za sve stradale branitelje i nevine žrtve grada Vukovara; bolnicu i prostorije ostale na trajan spomen patnji ranjenih branitelja; hangare na Ovčari i Veleprometu,  mjesta masovne grobnice na kojima su hrabri ljudi živjeli svoje zadnje trenutke; memorijalno groblje na kojemu leže posmrtni ostaci svih čiji su životi okončani u to vrijeme ponosa i slave; Vodotoranj - simbol stradanja i otpora grada; križ na ušću Vuke i Dunava - spomen svih koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku; Spomen-dom hrvatskih branitelja gdje se čuvaju uspomene na heroje Trpinjske ceste.

Molitvom uz paljenje svijeće na svakom od tih mjesta tražili su od milosrdnog Boga da stradalima udijeli puninu života te potom krenuli prema Osijeku.



Stranica