Granična policija bogatija za 150 službenika

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/granicna.jpg

Tečaj granične policije provodi se u redovitim intervalima u cilju obuke policijskih službenika za graničnu policiju i nadovezuje se na temeljni jednogodišnji program obrazovanja za zanimanje policajac, kojim se polaznici osposobljavaju za samostalno i zakonito obavljanje poslova policijskog službenika temeljne policije. Na tečaju granične policije se po utvrđenom  

U petak, 17. prosinca, na Policijskoj akademiji svečano je završen Tečaj granične policije za 81. naraštaj policijskih službenika granične policije koji je pohađalo 150 polaznika iz 13 policijskih uprava. Tečaj je započeo 25. listopada, a trajao je osam tjedana i to: šest tjedana teorijske i praktične nastave koja se provodila na Policijskoj akademiji, PAP Pleso, PGP Zagreb, Prihvatnom centru za strance i Prihvatilištu za azilante te dva tjedna stručne prakse u matičnim policijskim upravama. 

Tečaj granične policije provodi se u redovitim intervalima u cilju obuke policijskih službenika za graničnu policiju i nadovezuje se na temeljni jednogodišnji program obrazovanja za zanimanje policajac, kojim se polaznici osposobljavaju za samostalno i zakonito obavljanje poslova policijskog službenika temeljne policije. Na tečaju granične policije se po utvrđenom nastavnom planu i programu provodi nastava kroz razne module, kako bi policijski službenici granične policije stekli specijalistička znanja za obavljane svakodnevnih zadaća. To je ujedno i početak specijalističke obuke policijskih službenika granične policije budući da se daljnje stručno usavršavanje kontinuirano provodi na operativnoj razini u svim Policijskim upravama kroz uspostavljeni sustav obuke putem multiplikatora. Polaznici ovog tečaja dio su ukupne brojke od 890 policijskih službenika koji su tijekom 2010. godine završili tečaj granične policije.

Polaznici tečaja pristupili su završnom ispitu, a  za izuzetno zalaganje tijekom Tečaja granične policije i odličan uspjeh na završnom ispitu iz svakog razrednog odjela pohvaljen  je po jedan policijski službenik i to: Branka Šamukić iz PU dubrovačko-neretvanska, Tajana Čorko,  Sandra Leljak i Branko Kunštek iz PU krapinsko-zagorska te Lucija Čorić iz PU splitsko-dalmatinska. 

Potvrde o završenom tečaju polaznicima tečaja podijelili su čelnici Uprave za granicu i Policijske akademije.



Stranica