Frontexova obuka instruktora za obuku vodiča i službenih pasa

U Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik” započeo modul 5 FRONTEX-ove obuke instruktora za obuku vodiča i službenih policijskih pasa “European Course for Canine Team Instructor”

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Policijske akademije započela je još jedna međunarodna obuka Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) pod nazivom “European Course for Canine Team Instructor” koja se provodi za instruktore za školovanje i obuku službenih policijskih pasa. Obuka se odvija u vremenu od 9 do 14. listopada 2023. godine.
  
U ponedjeljak, 9. listopada, obuku su otvorili projektni menadžer FRONTEX-a Anton Radu i voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Lidija Pentavec, koja je uputila i riječi dobrodošlice u ime Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”. Menadžer Anton Radu je prilikom obraćanja polaznicima istaknuo kako se radi o jednoj od najzahtjevnijih obuka te kako mnogi, uključujući i neke današnje trenere, nisu iz prvog pokušaja uspješno završili obuku. Istaknuo je kako ih to treba motivirati kako bi uspješno završili sve module pa i u budućnosti postali i Frontexovi treneri ove zahtjevne obuke.
 
Ovo je modul 5 obuke “Canine teams training“, te je treća u nizu takvih obuka u kojoj je domaćin Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“.

Cilj ove obuke je razvoj i poboljšanje specifičnih vještina i kompetencija Frontexovih certificiranih instruktora/vodiča pasa u području detekcije tvari. Sustav osposobljavanja i certificiranja instruktora/vodiča za službene pse osmišljen je na temelju iskustva država članica i zemalja pridruženih Schengenu kako bi se osigurala usklađenost standarda u cijelom schengenskom području u pogledu osposobljavanja timova vodiča pasa.

Na obuci sudjeluje 30 polaznika i predavača iz 15 europskih zemalja među kojima je i predstavnica Republike Hrvatske, policijska službenica Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Zvjezdana Kušter sa psom Nick Blade.

Pisane vijesti