Erasmus+ Dan dobrodošlice i dvomjesečna stručna praksa iz Njemačke

Slika /02_vijesti/2023/5 mjesec/konf/Polizei 1 (002).jpg

Prvi domaćin je početkom travnja bila Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" i Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti u sklopu Erasmus+ programa

Student Policijske akademije iz Hamburga (Njemačka) započeo je dvomjesečnu stručnu praksu u sklopu programa Erasmus+ koju vodi Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti.

Prvi domaćin je početkom travnja bila Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" i Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti na kojem je 1. i 2. travnja 2023. godine prigodom dolaska održan Erasmus+ Dan dobrodošlice prezentiranjem rada i ustroja policije u Hamburgu pred više skupina studenata uz omogućavanje razmjene iskustava o radu policije i o prednostima međunarodne studentske razmjene u programu Erasmus+.

Naš je gost imao priliku upoznati organizacijsku strukturu Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", steći uvid i znanja o modelu policijskog obrazovanja u Hrvatskoj, ali i o djelokrugu rada ustrojstvenih jedinica i službi na samoj Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik".

Obišao je Muzej policije i Centar za dresuru i vodiče službenih pasa, sudjelovao na nastavi sa studentima Veleučilišta i polaznicima Policijske škole "Josip Jović" i sam imao priliku predstaviti model obrazovanja na matičnoj akademiji u Hamburgu.

Interaktivnim je razgovorima s nastavnicima, studentima i polaznicima omogućena razmjena iskustava te upoznavanje s Erasmus+ programom.

Pisane vijesti