Eksperti iz Ministarstva financija održali predavanja budućim magistrima kriminalistike

I ove godine gostujuća predavanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti održali su dvojica vrhunskih eksperata za gospodarski kriminalitet i korupciju

U sklopu kolegija „Kriminalistička metodika istraživanja složenog gospodarskog kriminaliteta i korupcije“ koji se izvodi u II. semestru Stručnog diplomskog studija Kriminalistika, gostujuća predavanja i u ovoj akademskoj godini održali su vrhunski stručnjaci iz Ministarstva financija s dugogodišnjim iskustvom u institucijama koje su iznimno relevantne za problematiku sprječavanja i suzbijanja gospodarskog kriminaliteta i korupcije.
 
Početkom ovog tjedna predavanje studentima „Sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u Republici Hrvatskoj“ održao je predstojnik Ureda za sprječavanje pranja novca Ante Biluš.

Predstojnik Biluš ima dugogodišnje iskustvo rada u Uredu koji je financijsko-obavještajna jedinica Republike Hrvatske. Riječ je o središnjoj nacionalnoj administrativnoj jedinici nadležnoj za primanje i analiziranje obavijesti o sumnjivim transakcijama i drugih informacija u vezi s pranjem novca, povezanim predikatnim kaznenim djelima i financiranjem terorizma.

Ranije ovog mjeseca budući magistri kriminalistike su imali priliku slušati predavanje „Financijske istrage složenog gospodarskog kriminaliteta i korupcije“ koje je održao voditelj Službe za otkrivanje i financijske istrage nezakonito stečene imovine Paulino Lonza.

Ova Služba djeluje unutar Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave - Središnjeg ureda. Naime, Samostalni sektor za financijske istrage u javnosti je poznatiji kao „Porezni USKOK“, u kojemu je Paulino Lonza zaposlen od njegova osnivanja prije 10 godina, a od 2016. do 2018. godine bio je na čelu tog sektora.
  
Upravo ovakva gostujuća predavanja vrhunskih stručnjaka iz Ministarstva financija od iznimne su važnosti za Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti te bitno doprinose kvaliteti nastave odnosno stjecanju odgovarajućih (specifičnih) znanja i kompetencija studenata. 
 

Stranica