Ekipa Policijske akademije osvojila 2. mjesto na međunarodnom natjecanju u streljaštvu

Slika topvijesti/2015/prosinac/streljastvo_natjecanje_poljska/streljastvo_poljska_00.jpg

Policijski službenik Hrvoje Marić osvojio je 2. mjesto u ukupnom poretku u pojedinačnoj konkurenciji te je proglašen i najboljim stranim natjecateljem.

Ekipa Policijske akademije osvojila je 2. mjesto na VI. međunarodnom natjecanju u streljaštvu, održanom povodom obilježavanja 70. godišnjice osnutka Policijske škole u Slupsku. Policijski službenik Hrvoje Marić osvojio je 2. mjesto u ukupnom poretku u pojedinačnoj konkurenciji te je proglašen i najboljim stranim natjecateljem.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Njemačke, Hrvatske, Litve i Poljske. Ispred Policijske akademije u Zagrebu sudjelovala je ekipa u sastavu: policijski službenik – voditelj programa policijskog treninga Siniša Jasić,  policijski službenik - voditelj aktiva policijskog naoružanja i gađanja Hrvoje Marić, policijski službenik - instruktor vještine gađanja Davor Benšak i policijska službenica – organizatorica nastave Valerija Bencerić.

Natjecanje se provodilo s pištoljem Walther P-99, službenim pištoljem poljskih policajaca, a sastojalo se iz dva dijela: statično gađanje na udaljenosti 25 m u klasičnu streljačku metu R 50 s 10 metaka i obaveznom izmjenom spremnika u trajanju od tri minute te situacijskog gađanja koncipiranog na temelju gađanja u dvije pokretne mete - siluete s obaveznom izmjenom spremnika, korištenjem zaklona, prebacivanjem s jedne na drugu poziciju i drugih opterećenja strijelca.

Komandant Policijske škole Slupsk, Jacek Gil izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se broj međunarodnih sudionika povećava iz godine u godinu te nadu kako će se uspješna suradnja, kako u profesionalnom, tako i u natjecateljskom dijelu između policijskih akademija, nastaviti.

"Na marginama" ovog natjecanja, hrvatski policijski službenici nastavili su dobru suradnju započetu prošle godine na međunarodnom tečaju za instruktore gađanja vatrenim oružjem u policiji koje je održano upravo u Policijskoj školi Slupsk te nastavljeno u svibnju ove godine u Policijskoj akademiji u Zagrebu. Razmijenjena su novostečena iskustva iz područja rukovanja i gađanja vatrenim oružjem i taktike postupanja policijskih službenika, a za buduću suradnju otvorena su nova poglavlja koja se tiču temeljne i specijalističke obuke i usavršavanja policijskih službenika.



Stranica