Edukativno-preventivni program u sklopu akcije "Poštujte naše znakove"

Slika topvijesti/2015/rujan/Postujte_nase_znakove/TV_postujte_nase1.jpg

Foto: MUP

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i ove školske godine provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

Edukativno-preventivni program u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatsko narodno kazalište uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizirali su danas, 9. rujna ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Uz razne edukativne postave i radionice na temu sigurnog sudjelovanja „prvašića“ u prometu organiziran je tematski glazbeno-scenski nastup balerina i glumaca Hrvatskog narodnog kazališta, glazbenika Muzičke akademije i dječjeg pjevačkog zbora OŠ Izidora Kršnjavoga iz Zagreba. Učenici su izravno sudjelovali u različitim interaktivnim radionicama poput „Policajac - prijatelj pomagač“, likovnoj igraonici „Poštujem prometni znak - ja sam đak prvak“, vožnji mobilnim poligonom „Sigurno u prometu“, a imali su prilike i zaviriti u mobilni preventivni centar policije.

Svečanom programu prisustvovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić koji su zajedno s balerinama, Gitom i Šegrtom Hlapićem učenicima podijelili reflektirajuće prsluke.

„Kao i svake godine Služba za prevenciju Ravnateljstva policije s partnerima priprema ovu akciju za prvašiće koja se s ciljem zaštite života najmlađih sudionika u prometu provodi u cijeloj Hrvatskoj. Posebno me vesele brojke koje pokazuju da se broj smrtno stradale djece smanjuje. Još jedanput pozivam sve vozače da posebnu pažnju usmjere na poštivanje prometnih znakova i propisa te najmlađe sudionike u prometu“, kazao je ministar Ranko Ostojić.

Ovoj preventivnoj akciji pridružili su se i brojni drugi partneri: Hrvatske pošte, Hrvatski autoklub, Crveni križ grada Zagreba, Jumicar, „Studio Tanay“ - Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn i brojni drugi.



Stranica