Edukacija službenika za maloljetničku delinkvenciju preko e-učionice

Slika topvijesti/2018/05_svibanj/pa_tecaj_mala.jpg

Nastavlja se uspješan projekt e-obrazovanja Policijske akademije

U skladu s Planom policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2018. godinu, početkom ovog mjeseca na Policijskoj akademiji započeo je Specijalistički tečaj za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji za 26 polaznika iz policijskih uprava.
Tečaj traje 250 nastavnih sati, od čega se 120 sati odnosi na teoriju, 50 sati na egzemplarnu nastavu, 80 sati rezervirano je za praktične vježbe, a 14 sati će se realizirati putem e-učenja.  
Nastava, koja traje do 21. lipnja, obuhvatit će pravne, kriminološke i kriminalističke aspekte maloljetničke delinkvencije kriminaliteta na štetu djece i nasilja u obitelji.
Ovaj tečaj dodatno je moderniziran e-oblikom obrazovanja s ciljem unaprjeđenja i cjeloživotnog stručnog usavršavanja policijskih službenika, a što je prioritetan način obrazovanja u Policijskoj akademiji.
Online dio specijalističkog tečaja jučer, 11. svibnja, predstavila je voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničku djelatnost Mirjana Abramović i voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić.
Voditeljica tečaja Suzana Kikić pripremila je i osmislila dio nastave putem e-učenja, prvenstveno kako bi polaznicima tečaja materijali uvijek bili dostupni te kako bi se povezali policijski službenici iz više policijskih uprava koji rade na istim ili sličnim poslovima.
Pri tome su ostvarene i značajne financijske uštede za Ministarstvo unutarnjih poslova. Korištenjem ovog sustava polaznicima će u svakom trenutku biti dostupne sve informacije vezane za tečaj, od nastavnih sadržaja, rasporeda nastave i ispita, raznih obavijesti, materijala i literature, do mogućnosti razmjene mišljenja oko nejasnoća u praktičnoj primjeni, što je i glavni cilj ovakvog načina  edukacije.
I prije samog početka tečaja polaznicima su dostavljeni popisi i označena posebna područja legislative koja uređuje djelokrug linije rada maloljetničke delinkvencije, a što moraju proučiti prije početka tečaja.
Opremanje e-učionice rezultat je uspješnog projekta koji Policijska akademija provodi u suradnji s Europskom agencijom za graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) u cilju profesionalnog razvoja policijskih službenika. 



Stranica