Edukacija službenika o nabavi i posjedovanju oružja građana

Stupanjem na snagu Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" provest će se edukacija službenika po pitanju oružja na temu "Način postupanja službenika kod registracije oružja"

U srijedu, 3. svibnja na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" započeo je seminar za 20 službenika iz različitih Policijskih uprava koji provode registraciju oružja građana. 

Predviđeno vrijeme trajanje edukacije je tri radna dana u različitim terminima za službenike sa upravnih poslova (upravni referent, viši upravni referent, samostalni upravni referent).

Otvorenju prisustvovali su voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić, načelnik Sektora za upravne poslove i državljanstvo MUP-a, Zdravko Modrušan i voditeljica Odjela za oružje MUP-a, Nataša Prišlin, koji su upoznali polaznike s ciljem edukacije i naglasili važnost navedenog tečaja.

Cilj ovog seminara je educirati službenike koji obavljaju poslove oružja, na koji način da ubrzaju i pojednostave postupak izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja građana, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nakon završenog seminara i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu, službenici će steći odgovarajuća znanja i kompetencije koje su nužne za obavljanje registracije oružja građana.



 

Pisane vijesti