Edukacija o istraživanju složenih krvnih i seksualnih delikata

Slika /02_vijesti/2022/6 mjesec/krvni.JPG

Polaznici su kroz teoriju i praksu unaprijedili znanja o mjerama i radnjama koje se poduzimaju tijekom te vrste kriminalističkog istraživanja  

U obučnom centru Valbandon od 6. do 10. lipnja održan je seminar "Kriminalističko istraživanje krvnih i seksualnih delikata" za službenike kriminalističke policije iz svih 20 policijskih uprava. Cilj seminara je stručno usavršavanje policijskih službenika za kriminalističko istraživanje te vrste kaznenih djela.
 
Sudionici seminara su svoja teorijski i praktična znanja unaprijedili uz pomoć predavača: Daria Vrtarića i Dragana Juriča iz Odjela za krvne delikte iz Ravnateljstva policije, Valtera Stemberga iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Ivanke Mavrek i Marka Krešimira Abramovića iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i Mirjana Kondor-Langer s Visoke policijske škole u Zagrebu.
 
Edukacija je obuhvaćala predavanja i vježbe o mjerama i radnjama koje se poduzimaju tijekom kriminalističkog istraživanja složenog krvnog delikta. Analizom stvarnih slučajeva iz prakse, poboljšali su svoja znanja o radu na takvim složenim istraživanjima.
 
Zadnjeg dana seminara polaznici su dobili uvjerenja o pohađanju edukacije koja im je uručila Nives Dvorski iz Služba za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbandon i Dramalj.


Stranica