Edukacija o alatima u borbi protiv računalnog kriminaliteta

Slika topvijesti/2017/travanj/racunalni_nasl.jpg

Za 19 polaznika tečaj su održali francuski stručnjaci na području suzbijanja računalnog kriminaliteta 

Foto: MUP RH

Na Policijskoj akademiji je od 4. do 6. travnja 2017. održana edukacija pod nazivom „Tehnike istraživanja digitalnih zapisa i drugi alati u borbi protiv računalnog kriminaliteta“.

Tečaj je organiziran na inicijativu Veleposlanstva Francuske Republike u Zagrebu, temeljem programa bilateralne tehničke suradnje za 2017. godinu. Za 19 polaznika tečaj su održali francuski stručnjaci na području suzbijanja računalnog kriminaliteta, g.Yann Vielard i g. Yannick Berne.

Gospodin Stephane Tijardović, regionalni Ataše za unutarnje poslove pri Veleposlanstvu Francuske Republike u RH, naglasio je kako je računalni kriminalitet jedna je od vodećih prijetnji u Francuskoj, ali i na području cijele Europske unije. U okviru svojih suvremenih trendova neizbježno je povezan i s terorističkim prijetnjama pa je stoga potrebno neprestano jačati kapacitete za njegovo suzbijanje.

Na kraju održane edukacije predstavnici Veleposlanstva Francuske Republike i Ministarstva unutarnjih poslova RH su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i nadu u njezin uspješan nastavak.



Stranica