Državno natjecanje strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023

Učenici policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali na Državnom natjecanju strukovnih škola

U Zagrebu se od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu održavalo Državno natjecanje strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023.

Riječ je o najvećem strukovnom natjecanju u ovomu dijelu Europe, a natjecanje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Uz sudjelovanje 400 najboljih učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji se natječu u 46 disciplina, drugu godinu zaredom Policijska škola „Josip Jović“ sudjeluje kao partner i dobiva značajno mjesto za promociju zanimanja policajac/policajka.

Posebna čast pripala je zboru Policijske škole „Josip Jović“ koji je na otvaranju manifestacije 10. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, izveo himnu Republike Hrvatske, te zajedno s violončelisticom Anom Rucner i Odu radosti, himnu Europske unije.

Učenici su tijekom tri dana izazvali zanimanje svojih vršnjaka i na jednom od najposjećenijih štandova uspješno su prezentirali stečena znanja i vještine za zanimanje policajac/policajka.

Uz uvijek atraktivne demo timove sporta i policijskog naoružanja i gađanja, učenici su također zainteresiranim posjetiteljima prenijeli svoja osobna iskustva o pripremi za upis na Policijsku školu "Josip Jović" i o samom školovanju.
 

Pisane vijesti