Državni vrh na obliježavanju VRO Maslenica u Zadru

Slika topvijesti/2013/sijecanj/maslenica.jpg

Foto: PU zadarska

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu završeno je danas u Zadru službeno obilježavanje 20. godišnjice VRO Maslenica.

U 10 sati, ispred centralnog križa na zadarskom gradskom groblju, u spomen na poginule hrvatske branitelje vijence su položili Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović i predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko, predstavnici Oružanih snaga predvođeni načelnikom Glavnog stožera generalom Dragom Lovrićem, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova u kojem su bili glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, zapovjednik zapovjedništva Specijalne policije Zdravko Janić i načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin, ratni zapovjednik akcije general Ante Gotovina te predstavnici Županije zadarske, Grada Zadra, braniteljske udruge, političke stranke i mnogi drugi.

Nakon toga, vijenci, cvijeće i svijeće položeni su i kod spomenika poginulim pripadnicima 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi u Ulici Ante Starčevića u Zadru, gdje je u izaslanstvu Vlade i uz ministre obrane i branitelja, vijenac položio i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

U 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru održana je svečana akademija na kojoj su, nakon dokumentarnog filma o akciji Maslenica, govorili župan Stipe Zrilić, te predsjednici Republike, Vlade i Sabora.

U svojim govorima posebno su pozdravili generala Gotovinu, prisjetili su se dramatičnih ratnih godina i okolnosti u kojima je ova iznimno značajna operacija provedena, podsjetili na tadašnje jedinstvo svih građana i branitelja te pozvali sve da takvo jedinstvo nastave iskazivati i dalje, u izgradnji moderne i uspješne Hrvatske.



Stranica