Doprinos utrci „Wings for Life“

Slika topvijesti/2014/travanj/wings_for_life_N.jpg

Buduće policajke i policajci, kao i njihovi voditelji i nastavnici, te čelništvo Policijske škole „Josip Jović“ i Policijske akademije prepoznali su humanitarnu vrijednost utrke te poduprli polaznike u ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji.  

Foto: MUP

Pedesetčetvero polaznica i polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac u 2013./2014. godini prijavilo se za utrku „Wings for Life“, koja će startati 4. svibnja u Zadru.

U prikupljanju ukupnog iznosa startnine za svoje kolegice i kolege sudionike utrke sudjelovali su svi polaznici programa, njih 323, kako bi na taj način svi dali svoj doprinos.

Cjelokupni prihod utrke namijenjen je zakladi „Wings for Life“ sa sjedištem u Austriji, koja okuplja tim istaknutih istraživača koji rade na pronalasku lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine.

Buduće policajke i policajci, kao i njihovi voditelji i nastavnici, te čelništvo Policijske škole „Josip Jović“ i Policijske akademije prepoznali su humanitarnu vrijednost utrke te poduprli polaznike u ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji. Osim polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac  u 2013./2014. godini, u utrci će sudjelovati i djelatnici Srednje policijske škole, Ravnateljstva policije i četvero djelatnika Policijske škole iz Slupska u Poljskoj.

Prijavljivanjem za utrku „Wings for Life World Run“ nastavlja se niz humanitarnih akcija u kojima su od početka Programa srednjoškolskog obrazovanja, od rujna 2013., sudjelovali polaznici. To su redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi, sudjelovanje u akciji Solidarnost na djelu 2013., prikupljanje školskog pribora, mladenačke odjeće i proizvoda za osobnu higijenu koje su prilikom posjeta uoči Božića 2013. darovali štićenicima  Doma svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu, prikupljanja novčanih sredstava za stanovnike područja nedavno stradalih u poplavama, te sudjelovanje Zbora i tamburaškog orkestra Policijske akademije na humanitarnom koncertu „Za Gorski kotar“ i gostovanje u Domu za starije osobe u Maksimiru.

Polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac  u 2013./2014. godini sudjeluju i u drugim izvannastavnim aktivnostima. Natječu se i u orijentacijskom trčanju u kojem ostvaruju odlične rezultate, u streljaštvu, sportskim turnirima koje uz pomoć voditelja i nastavnika organiziraju u Policijskoj akademiji, a kroz rad u dramskoj sekciji i zboru pripremaju prigodne programe na koje su uvijek rado pozvani prijatelji iz Radionice za osobe s intelektualnim teškoćama.



Stranica