Donacija GPS uređaja

Slika topvijesti/listopad08/gps.jpg

UNDP je nabavio i donirao Ministarstvu unutarnjih poslova RH 21 ručno računalo s GPS prijemnikom za potrebe policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu u policijskim upravama.

U sklopu Protokola o izvršenju Sporazuma o suradnji između MUP-a RH i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u akciji „Manje oružja – manje tragedija“, UNDP je nabavio i donirao Ministarstvu unutarnjih poslova RH 21 ručno računalo s GPS prijemnikom za potrebe policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu u policijskim upravama. Vrijednost donacije je oko 360 tisuća kuna, a uređaji su opremljeni odgovarajućom programskom podrškom i digitalnim topografskim kartama, kako bi se omogućio što sigurniji i učinkovitiji rad policijskih službenika prilikom obavljanja zadaća na terenu te osigurao kvalitetan način prikupljanja i evidentiranja događaja.

Primopredaja uređaja obavljena je u ponedjeljak, 13. listopada, nakon čega je na  Policijskoj akademiji provedeno i dvodnevno osposobljavanje budućih korisnika za rad s novim uređajima.
Stranica