Don Josip Stanić, novi kapelan Policijske kapelanije

Slika topvijesti/listopad/pa_kapelan5.JPG
Prigodnim euharistijskim i obrednim slavljem uz zaziv Duha Svetoga i sv. Mihovila u kapelici Sv. Mihovila Policijske akademije u Zagrebu u srijedu, 31. listopada u službu tamošnjeg novog policijskoga kapelana don Josipa Stanića uveo je Vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac.
„Pastoralni rad u vojno-redarstvenim postrojbama za svećenike velik je izazov, naglasio je u uvodnom govoru mons. Jezerinac, te na kraju slavlja zaključio: “ Ova institucija Policijska akademija je jedinstvena u RH, obrazuju se i odgajaju mladi ljudi koji će djelovati kao policajci na odgovornom poslu u cijeloj zemlji u zaštiti najviših vrijednosti života, reda, mira i imovine.“  

Pred mnoštvom okupljenih ponajboljih pitomki i pitomaca Policijske akademije, gostiju i vjernika u svečanom ozračju kapelice Sv. Mihovila misno slavlje predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata Josip Šantić kojem su koncelebrirali uz mons. Juraja Jezerinca, kancelar Vojnog ordinarijata don Anđelko Kačunko, gvardijan don Ivan Gabrić, vlč. Stjepan Harjač te sam don Josip Stanić. Kapelan Policijske kapelanije, don Stanić  u svojoj je propovijedi istaknuo kako je uloga čovjeka danas graditi iskreno prijateljstvo s Bogom i sa svojim bližnjima te da nam je poslanje činiti dobro sebi i drugima.

Misno slavlje, obred kao i svečanost upriličili su Odjel za odnose s Vojnim ordinarijatom i vjerskim zajednicama te načelnik toga Odjela Josip Zagorščak sa suradnicima, nazočili su mu načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić i načelnik Policijske škole Antun Štemberger. Svojim nastupom, pjesmom misno slavlje uveličao je Pjevački zbor Policijske akademije.



Stranica