Dođite na Policijsku akademiju i saznajte kako postati policajac i policajka

Pozivamo građane, a posebno mlade da dođu u petak, 10. lipnja na Policijsku akademiju u Zagrebu gdje će se održati promocija policijskog zanimanja

U tijeku je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina.
 
Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska akademija u petak 10. lipnja od 9 do 14 sati u zagrebačkoj Aveniji Gojka Šuška 1 organizira  Dan otvorenih vrata.

Demo timovi Policijske škole Josipa Jovića pokazat će rukovanje vatrenim oružjem, borilačkim vještinama i primjenu policijskim ovlasti. Interventna jedinica policije pokazat će rukovanje policijskom palicom tonfom, dok će policijski službenici na motociklima izvesti vožnju spretnosti prometnih policije. Služba za obuku vodiča i dresuru službenih pasa pokazat će rad sa službenim psima. Svoj rad će predstaviti i ostali rodovi policije.
 
Pozivamo građane, a posebno mlade mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, a žele promijeniti zanimanje, da posjete Policijsku akademiju i saznaju kako poslati policajac/policajka.

Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.


Program događanja Dana otvorenih vrata


Centralno događaje je u 12 sati, a Muzej policije je otvoren od 9 do 14 sati.
 
  • 11.30 sati nastup Policijske klape Sv. Mihovil
  • 12.05 sati demo tim polaznika/ca Policijske škole - rukovanje vatrenim oružjem
  • 12.15 sati demo tim polaznika/ca Policijske škole - borilačke vještine
  • 12.25 sati demo tim interventne jedinice policije  - rukovanje palicom tonfom
  • 12.35 sati pokazna vježba Službe za obuku vodiča i dresuru službenih pasa
  • 12.50 sati demo tim polaznika/ca Policijske škole - primjena policijskih ovlasti
  • 13.00 sati vožnja spretnosti prometnih policajaca-motorista
  • 13.10 sati završetak centralnog programa
 

Stranica