Dodjela svjedodžbi za polaznike programa temeljnog policijskog obrazovanja

Jučer su u prostorijama Policijske akademije u Zagrebu dodijeljene svjedodžbe o uspješno završenom prekvalifikacijskom programu i ispitu za temeljno policijsko obrazovanje. Tijekom 9 mjeseci, točnije od 29. rujna 2003. do 24. lipnja 2004., program prekvalifikacije ukupno je pohađalo 279 polaznika od kojih je 276 polaznika koji su uspješno završili prvi dio obuke, uglavnom teoretske naravi. U prva dva roka završni ispit položilo je 239 polaznika, od kojih 115 s odličnim uspjehom, a pravo polaganja u posljednjem, jesenskom roku, steklo je 37 polaznika. Kandidati koji uspješno polože završni ispit tijekom rujna pristupit će zdravstvenim pregledima, a istodobno u rujnu, listopadu i studenom obavit će se i odabir i izobrazba mentora pod čijim će nadzorom kandidati, prvi već u prosincu ove godine, započeti vježbenički staž u policijskim upravama odnosno postajama. Na svečanoj dodjeli svjedodžbi prisustvovao je i ministar Marijan Mlinarić, dr. med. koji je čestitao kandidatima na postignutom uspjehu. Ministar je ovom prilikom istaknuo izuzetnu važnost kadrovskih potencijala kao preduvjeta uspješnosti rada policije, te važnosti interakcije građana i policije u svakodnevnom policijskom radu.

Jučer su u prostorijama Policijske akademije u Zagrebu dodijeljene svjedodžbe o uspješno završenom prekvalifikacijskom programu i ispitu za temeljno policijsko obrazovanje. Tijekom 9 mjeseci, točnije od 29. rujna 2003. do 24. lipnja 2004., program prekvalifikacije ukupno je pohađalo 279 polaznika od kojih je 276 polaznika koji su uspješno završili prvi dio obuke, uglavnom teoretske naravi. U prva dva roka završni ispit položilo je 239 polaznika, od kojih 115 s odličnim uspjehom, a pravo polaganja u posljednjem, jesenskom roku, steklo je 37 polaznika. Kandidati koji uspješno polože završni ispit tijekom rujna pristupit će zdravstvenim pregledima, a istodobno u rujnu, listopadu i studenom obavit će se i odabir i izobrazba mentora pod čijim će nadzorom kandidati, prvi već u prosincu ove godine, započeti vježbenički staž u policijskim upravama odnosno postajama.

Na svečanoj dodjeli svjedodžbi prisustvovao je i ministar Marijan Mlinarić, dr. med. koji je čestitao kandidatima na postignutom uspjehu. Ministar je ovom prilikom istaknuo izuzetnu važnost kadrovskih potencijala kao preduvjeta uspješnosti rada policije, te važnosti interakcije građana i policije u svakodnevnom policijskom radu.

Stranica