Djeca iz ljetnog kampa učili o povijesti hrvatske policije

Puni dojmova o policiji i službenim psima, polaznici kampa i njihova voditeljica najavili su ponovni skorašnji posjet Policijskoj akademiji

Polaznici ljetnog kampa Hrvatsko-američkog društva u pratnji voditeljice Ire Žunjević posjetili su jučer, 6. srpnja Policijsku akademiju i Muzej policije.

U obilasku Muzeja saznali su kako izgleda policijska značka i odora te koju opremu koriste različiti rodovi policije – od prometne, temeljne, do interventne i specijalne policije. Saznali su više o Ivanu Vučetiću, Hrvatu koji je 1891. godine u tadašnjoj argentinskoj policiji prvi u svijetu ustanovio sistematiku desetoprstne daktiloskopske zbirke, koja je kao opći forenzički pojam u svijetu poznat pod nazivom "Vucetichissimo".

Djeca su saznala više o opremi i oružju koje je policija koristila u svom radu, a saznali su i o opasnostima koja prijete od minsko-eksplozivnih sredstava. Posjet Policijskoj akademiji bila je prilika da se djeci predstavi i rad Službe za obuku vodiča i dresuru službenih pasa.

Službeni psi izveli su vježbe pronalaska skrivene droge, a najviše simpatija i ovog puta kod malih posjetitelja osvojio je Snoopy. Uz naredbe svoje instruktorice Zvjezdane, pokazao je kako i mali psi mogu biti uspješni u pronalasku droge, a izveo je i vježbe poslušnosti na poligonu za vježbanje pasa. Na kraju je strpljivo pozirao pred kamerama mobitela u društvu posjetitelja.

Puni dojmova o policiji i službenim psima, polaznici kampa i njihova voditeljica najavili su ponovni skorašnji posjet Policijskoj akademiji.  

Inače, Hrvatsko-američko društvo provodi edukativne i zabavne jednotjedne kampove na engleskom jeziku za djecu od 1. do 6. razreda osnovne škole u kojima svakodnevno prolaze kroz nove i uzbudljive pustolovine. Sretni smo što su za svoju današnju pustolovinu odabrali upravo Policijsku akademiju i Muzej policije.


Stranica