Djeca i njihovi roditelji iz DV Ivane Brlić Mažuranić u posjetu Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik"

Djeca i roditelji DV Ivane Brlić Mažuranić upoznali su se s policijskim zanimanjem u sklopu projekta "Upoznaj hrvatsku policiju"

U srijedu, 3. svibnja 2023., Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" ugostila je šezdesetak djece i njihovih roditelja te njihove odgojiteljice i stručne suradnike.

Nakon provedbe "Male škole za pješake" u DV Ivane Brlić Mažuranić djeca su ovim posjetom Policijskoj akademiji  "Prvi hrvatski redarstvenik" imala priliku na velikom prometnom poligonu testirati znanja i vještine samostalnog kretanja i snalaženja u pravim prometnim situacijama.
Posjet je započeo na prometnom poligonu na kojem su djeca, uz vodstvo polaznika Policijske škole "Josip Jović", pokazala znanja snalaženja u prometu, praćenja prometne signalizacije te pravila sigurnosti prilikom prelaska prometnica u realnim situacijama. Djeca i roditelji potom su razgledali policijska vozila i motore uz obavezno fotografiranje.

Uslijedio je posjet Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa uz pokaznu vježbu i druženje sa Snoopyjem, policijskim psom za detekciju droga.

U Policijskoj školi „Josip Jović“ djecu i roditelje dočekali su nastavnici i polaznici prigodnom pjesmom, a druženje su nastavili uz daktiloskopsku radionicu i izradu diploma s otiscima prstiju koje su djeca dobila kao uspomenu na ovaj posjet.

Na samom završetku djeca su Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" darovala prigodne crteže, a pedagoginja DV Ivane Brlić Mažuranić, gospođa Zlata Gunc, djelatnicima i polaznicima uručila je zahvalnicu za ovaj uspješan posjet.


 

Stranica