Delegacija poljske Policijske škole u posjetu Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2013/listopad/poljaciPA_0.jpg

Cilj ove posjete bila je razmjena iskustva u području policijskog obrazovanja i treninga, te dogovor oko buduće suradnje. 

Foto: MUP

Delegacija poljske Policijske škole iz Slupska od 2. do 5. listopada bila je u posjetu Policijskoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Poljsku školu predstavljali su načelnik Policijske škole, inspektor Jacek Gil, njegov zamjenik, inspektor Witold St. Majchrowicz te dvoje kolega zaduženih za međunarodnu policijsku suradnju.

Cilj ove posjete bila je razmjena iskustva u području policijskog obrazovanja i treninga, te dogovor oko buduće suradnje. Gosti su sa zanimanjem obišli prostore Policijske akademije i upoznali se s organizacijom rada i modelima policijskog obrazovanja koje provodi Policijska akademija. Potpisano je i pismo namjere kojim su se dvije institucije sporazumjele da će i dalje bilateralno surađivati, naročito kroz razmjenu informacija o programima policijskog obrazovanja, razmjenu nastavnih planova i programa iz područja svih razina policijskog obrazovanja, kao i razmjenu nastavnika, predavača, stručnjaka, instruktora i polaznika kroz studijske posjete. Također će razmjenjivati stručnu i znanstvenu literaturu, didaktičko-metodičke materijale te rezultate stručnih i znanstvenih istraživanja. Dogovoreno je i da će voditi zajedničke projekte iz područja strukovnog policijskog obrazovanja, rješavati pitanja relevantna za policijsku praksu i sudjelovati u zajedničkim projektima međunarodnog karaktera.

Policijska škola iz Slupska najstarija je Policijska škola u Poljskoj s tradicijom dužom od 65 godina. Provodi temeljnu policijsku obuku te programe stručnog usavršavanja, osposobljavanja i specijalizacije policijskih službenika. Trajanje programa temeljne policijske obuke je šest mjeseci. Škola također organizira tečajeve iz područja stručnog usavršavanja i osposobljavanja, većinom za ciljanu skupinu instruktora koji se bave praktičnom obukom te srednju razinu policijskih rukovoditelja u području prevencije. Policijska škola odgovorna je i za pripremu policijskih službenika koji sudjeluju u mirovnim misijama. Ukupni kapacitet škole je 1000 studenata, a nastavno osoblje čini 128 policijskih službenika. Policijska škola izuzetno je aktivna u programima lokalne zajednice, ne samo u Slupsku, već i području cijele Pomeranske regije. Uspješno je sudjelovala i u europskim Leonardo Da Vinci projektima koji se odnose na strukovno obrazovanje.



Stranica