Delegacija poljske policije posjetila hrvatske kolege

Slika topvijesti/2014/travanj/poljaci/naslovtx.jpg

Šesteročlana delegacija Metropolitan policije iz Varšave boravila je prošlog tjedna u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u okviru Programa Leonardo da Vinci i Projekta „Policijska kontrola oružja - unaprjeđenje policijskih službenika za sigurnost građana“. Prilikom posjete naši su stručnjaci poljske kolege upoznali sa načinima postupanja i aktivnostima našeg ministarstva vezanim uz oružje te su međusobno razmijenjena iskustava i najbolje prakse. 

Šesteročlana delegacija Metropolitan policije iz Varšave boravila je prošlog tjedna u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u okviru Programa Leonardo da Vinci i Projekta „Policijska kontrola oružja - unaprjeđenje policijskih službenika za sigurnost građana“. Prilikom posjete naši su stručnjaci poljske kolege upoznali sa načinima postupanja i aktivnostima našeg ministarstva  vezanim uz oružje te su međusobno razmijenjena iskustava i najbolje prakse.

Dolaskom u Hrvatsku delegacija je primljena u Upravi policije, upravi domaćinu, gdje su upoznati sa planom posjete i ustrojem Ministarstva unutarnjih poslova nakon čega su posjetili Policijsku akademiju gdje im je održana prezentacija „Policijski trening-vrsta naoružanja koje se koristi u policiji“.

Tijekom petodnevnog posjeta poljski su kolege posjetili Informativni centar za prevenciju Policijske uprave zagrebačke gdje im je prezentirana Nacionalna kampanja „Manje oružja-manje tragedija“ i projekt „Znam što je - ne diram, opasno je“ dok im je u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj upriličeno i predstavljanje provedbe Nacionalne kampanje, a primio ih je i načelnik policijske uprave Marko Rašić sa suradnicima. U nastavku posjete gosti su upoznati sa hrvatskim Zakonom o oružju, održane su im razne prezentacije te su osim pojedinih uprava Ravnateljstva policije posjetili i tvornicu oružja.

Posljednjeg dana posjete, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, članovima delegacije je uručio prigodne certifikate o uspješno završenoj studijskoj posjeti.



Stranica