Dekan sa suradnicima na webinaru odgovarao na pitanja studenata

Studenti su pozvani da ispunjavaju svoje obveze i uvjete za upis u iduću godinu jer sustav e-obrazovanja pruža detaljnu analitiku njihovih aktivnosti  

U e-učionici Policijske akademije danas je održan webinar s dekanom Visoke policijske škole dr. sc. Krunoslavom Borovcem koji je govorio o novom načinu organizacije nastave na daljinu. Zbog sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom, nastava na visokim učilištima u cijeloj Hrvatskoj je otkazana 13. ožujka i prebačena na sustave učenja na daljinu. Tako se nastava za redovne i izvanredne studente stručnog i specijalističkog studija Kriminalistike odvija preko sustava učenja da daljinu Policijske akademije e-obrazovanje što je potaknulo niz pitanja o statusu studenata i nastavku ove akademske godine.
 
Dekan Borovec je rekao kako se sve odluke vezano za online nastavu donose na temelju preporuka i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, preporuka Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i visokog obrazovanja. Naglasio je da su studenti Visoke policijske škole u istoj poziciji kao i studenti na drugim visokim učilištima. 
 
Zahvalio je studentima koji su se odazvali pozivu i pomogli u preseljenju Visoke policijske škole na četvrti kat u III. paviljonu gdje će biti privremeni prostor Škole dok traje obnova prostora oštećenog u potresu. Rekao je kako online nastava funkcionira bez problema, a dekanat i studentska referada rade u svom redovnom vremenu u novom prostoru. 
 
- Na elektronskoj sjednici Stručnog vijeća Visoke policijske škole koja je održana danas, donijeta je odluka o obrani završnih radova na daljinu, dok će se odluka o ispitnim rokovima u lipnju donijeti na idućoj sjednici, što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji – rekao je Krunoslav Borovec i dodao kako je na sustavu e-obrazovanja moguće provesti i provjeru znanja na daljinu.   
 
Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak je rekao kako su Visoka policijska škola i Policijska akademija, bez obzira na oštećenja u potresu prošlog mjeseca, spremni za održavanje klasične nastave uživo, ali da će sve ovisiti o razvoju epidemiološke situacije. Nastava će se iduće akademske održavati u prostoru Policijske škole „Josip Jović“ i drugim prostorima na Akademiji.  
 
Na pitanja  studenata odgovarao je i prodekan za nastavu Davor Štrk koji je istaknuo koje su prednosti e-obrazovanja.
 
Zaključeno je kako se čini sve da se ova akademska godina završi do kraja regularno, da nitko ne dovodi u pitanje kvalitetu nastave. Studenti su pozvani da ispunjavaju svoje obveze i uvjete za upis u iduću godinu jer sustav e-obrazovanja pruža detaljnu analitiku njihovih aktivnosti. 
 
Webinar je održan preko usluge YouTube live, a mogli su ga pratiti samo korisnici sustava e-obrazovanja Policijske akademije.
 
Snimka webinara dostupna je za korisnike e-obrazovanja


Stranica