Darivanje dijela sebe, humani je čin

Slika topvijesti/2017/travanj/Rukavina.jpg

Prikupljeno je 48 uzoraka krvi novih članova hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži, većinom polaznica i polaznika 12. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“.

Foto: Policijska akademija

Akcijom Zaklade „Ana Rukavina“, koja se održala jučer, 19. travnja 2017. na Policijskoj akademiji, animirani su polaznici 12. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“, studenti Visoke policijske škole i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova za upis u hrvatski nacionalni Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.

Akcija je započela predavanjem  dr. Nevena Vucelića, iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb, koji je prisutne upoznao s radom i ciljevima Registra te načinom na koji mogu oboljelima pomoći darivanjem koštane srži.

Ana Begić, umirovljena djelatnica MUP-a RH i Mirjana Ciboci, službenica PU sisačko-moslavačke prenijele su svoja osobna iskustva primateljice i darivateljice koštane srži te pozvale prisute da daju uzorak krvi za tipizaciju tkiva i upišu se u Registar.

Prikupljeno je 48 uzoraka krvi novih članova hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži, većinom polaznica i polaznika 12. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“. Ovim su humanim činom darivanja dijela sebe polaznice i polaznici ponovo pokazali svoje veliko srce i spremnost pomoći drugima.



Stranica