Dani otvorenih vrata Forenzike

Dekan izv. prof. dr. sc. Ante Orlović kao vanjski suradnik uspješno surađuje sa Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti u Splitu na kolegiju "Gospodarski kriminalitet"

Dekan Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, izv. prof. dr. sc. Ante Orlović, tijekom „Dana otvorenih vrata Forenzike“ 15. svibnja 2023. godine održao je studentima Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu pozvano predavanje na temu „Gospodarski kriminalitet i korupcija“ u sklopu promocije studijskog modula Financijsko-računovodstvena forenzika.
 
Dekan Orlović već dugi niz godina kao vanjski suradnik na kolegiju „Gospodarski kriminalitet“ uspješno surađuje sa Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti u Splitu.
 
Ostvarivanje nastavne i znanstvene suradnje Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti sa Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu nužna je pretpostavka razvoja kriminalistike i forenzike kao srodnih te iznimno relevantnih stručnih i znanstvenih disciplina u području sigurnosti u Republici Hrvatskoj.
 
U predstojećem razdoblju planira se intenziviranje i formaliziranje predmetne suradnje koja će se realizirati kroz nastavnu, znanstvenu i stručnu djelatnost u različitim kompatibilnim i komplementarnim područjima iz djelokruga kriminalistike i forenzike.
 

Stranica