Dan otvorenih vrata održan u Splitu

Natječaj za zanimanje policajac/policajka otvoren je do 15. kolovoza 2020.

Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenula je niz promotivnih aktivnosti vezanih uz objavljeni natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2020/2021. godinu. U sklopu promocije danas je u Splitu održan Dan otvorenih vrata, što je jedan od načina  promoviranja rada Policijske škole „Josip Jović“ koja djeluje u sklopu Policijske akademije u Zagrebu.
 
Dan otvorenih vrata održan je u sportskoj dvorani Obrtno tehničke škole u Splitu.
 
Načelnik Policijske akademije Dubravko Novak je na konferenciji za medije govorio o uvjetima objavljenog natječaja, načinu i dinamici školovanja.

- Prošle godine imali smo odličan odaziv na objavljeni natječaj, a ove godine planiramo upis 750 polaznika. Prošle godine od ukupnog broja polaznika 30 posto su bile djevojke, koje tijekom školovanja pokazuju odlične rezultate. Našim polaznicima obrazovanja uz smještaj i prehranu, osiguran je i mjesečni džeparac od 700 kuna - rekao je načelnik Policijske akademije. 

Na konferenciji za medije uz pomoćnika voditelja Policijske škole Hrvoja Marića bio je i Ivica Franić, načelnik Sektora policije PU splitsko-dalmatinske.
 
Tijekom prezentacije u dvorani su bili postavljeni i info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu. Zainteresirani su se upoznali  sa svim segmentima rada i rodovima policije (specijalna policija, temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija), te razgovarali s policijskim službenicima o temama o radu policije.
 
Prezentacija je počela sa Specijalnom jedinicom policije Split koji su se konopcem spustili s vrha dvorane i pokazali dio vještina koje koriste u svom radu. Atraktivna pokazna vježba bila je odličan uvod u današnje druženje. Nakon specijalaca, spretnost i fizičku spremnost pokazala je Interventna jedinica policije prilikom borilačkih vještina kao i u rukovanju vatrenim oružjem. Uvježbani tim interventnih policajaca izmamio je i pljesak posjetitelja.
 
Djelatnici protueksplozijske zaštite pokazali su dio svoje opreme, a posjetitelje je zainteresirala vježba u kojoj je prikazano na koji način policijski službenici pronalaze eksplozivna sredstva koristeći psa koji je obučen za pronalazak eksploziva.

Službenici Službe za očevide i kriminalističku tehniku pokazali su na koji način se obavlja očevid na terenu, prikupljaju i izuzimaju dokazi ključni za daljnje kriminalističko istraživanje.

Stranica