Članovi Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar posjetili Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ i Muzej policije

Tijekom posjeta članovi Udruge imali su priliku saznati više o povijesti i ulozi policije u društvu

Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ 13. prosinca 2023. posjetilo je 40-ak članova Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar iz Vukovara.

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar osnovana je 1970. godine, od kada bez prekida provodi aktivnosti. Djelatnost udruge je pružanje socijalnih usluga organizirano stanovanje i poludnevni boravak za osobe s intelektualnim oštećenjem.

Prilikom posjeta Policijskoj akademiji, članovi Udruge obišli su Muzej policije te uz stručnu pratnju upoznali su se s policijskim zanimanjem i svakodnevicom u policijskom poslu.

Također su imali priliku sudjelovati u interaktivnim aktivnostima u Policijskoj školi „Josip Jović“ gdje su vidjeli kako se izuzimaju otisci prstiju, što im je omogućilo da se još više približe policijskom poslu.

Obišli su i Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Tamo su imali priliku vidjeti službenog psa Snoopyja, koji je izveo pokaznu vježbu detekcije droge.

Ovaj posjet je bio iznimno edukativan i inspirativan za članove Udruge koje su puni dojmova napustili Policijsku akademiju.

Pisane vijesti