Čista srijeda - Pepelnica na Policijskoj akademiji

Slika /02_vijesti/2019/03/misa01.jpg

Fra Frano je pozvao mlade policajce na valjanu pokoru i istinsko obraćenje, naglasivši da korizma ne smije biti svedena na puko odricanje

U crkvi sv. Mihovila na Policijskoj akademiji svetom misom djelatnici Policijske akademije i polaznici Policijske škole “Josip Jović” započeli su jučer, u srijedu, 6. ožujka, svoj korizmeni hod. Svetu misu i obred pepeljanja predvodio je biskupski vikar za MUP fra Frano Musić. U prigodnoj propovijedi fra Frano je pozvao mlade policajce na valjanu pokoru i istinsko obraćenje, naglasivši da korizma ne smije biti svedena na puko odricanje, već je to vrijeme čišćenja srca i rasta u vjeri. 
Pepelnica je početak korizmenog vremena. Liturgija nam korizmu predstavlja kao vrijeme milosti i spasenja.
“Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa!” (2 Kor 6,2). Na blagdan Pepelnice svećenik posipa vjernike pepelom uz riječi: “Obratite se i vjerujte evanđelju!” Crkva nam upućuje poziv da ozbiljno razmislimo o svom životu te da se osobno i zajednički nastojimo istinski obratiti. “Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti.”
Znak pepela, koji u biblijskoj tradiciji nosi značenje pokore i tugovanja, u kontekstu kršćanske liturgije zadobiva značenje životne obnove koja se otkriva u životu pokore i obraćenja, a također podsjeća da je Bog velikodušan i milosrdan onima koji mu se obraćaju pokorna srca.


Stranica